• Miksi tunteet nousevat liikenteessä niin helposti pintaan?
  • Miten asenteet vaikuttavat käyttäytymiseen?
  • Mitä voin tehdä edistääkseni omaa ja muiden turvallisuutta liikenteessä

Liikenneturva kutsuu yläkoulut sekä toisen asteen oppilaitokset seuraamaan virtuaalista oppituntia. Oppitunti koostuu Liikenneturvan asiantuntijoiden pitämistä lyhyistä tietoiskuista, joissa käsitellään tunteiden ja vuorovaikutuksen merkitystä liikenteessä sekä asenteiden vaikutusta käyttäytymiseen. Tietoiskuissa puhujina ovat suunnittelija, liikennepsykologi Jyrki Kaistinen sekä koulutuspäällikkö, luokanopettaja Satu Tuomikoski.

Asiantuntijapuheenvuorojen välissä oppitunnin vieraileva tähti, Youtube-vaikuttaja Konsta Saajanto eli HurHur haastattelee kohtaamiaan nuoria. Tätä kautta oppitunnin sisältöön saadaan mukaan myös nuorten omia näkemyksiä ja kokemuksia siitä, miten jokainen voi omalla toiminnallaan edistää sekä omaa että muiden turvallisuutta liikenteessä.

Oppitunnin lopuksi ohjelmassa on vielä ”Kaverin puolesta kysyn” -osio, jossa Liikenneturvan koulutusohjaajat Erkka Savolainen sekä Tomi Niemi vastaavat nuorten esittämiin kysymyksiin. Puhetta on esimerkiksi siitä, miten voi toimia, jos mopo on lähdössä keulimaan, hermot ovat koetuksella liikenteessä tai ryhmässä tulee toimineeksi tavalla, joka ei omasta mielestä tunnu järkevältä.

Oppitunnin tallenne on nyt katsottavissa ja se kestää 45 minuuttia. Oppitunti sopii hyvin esimerkiksi osaksi terveystiedon ja psykologian opetusta.

Katso oppitunnin tallenne tästä.