Isofix-kiinnitystekniikka vähentää asennusvirheitä ja antaa parhaan mahdollisen suojan lapselle turvaistuimen ja auton kiinteän liitoksen avulla.

  • Turvalaitteeseen kuuluva telakka työnnetään istuimen selkänojassa olevaan kiinnikkeisiin.
  • Telakan jalka tuetaan auton lattiaan telakassa olevan säädettävän jalan avulla. 
  • Turvalaitteen kiinnittäminen telakkaan on helppoa ja mekanismin avulla se pysyy paikoillaan.
  • Turvalaitteen irrottaminen tapahtuu nappia painamalla, jolloin istuin vain nostetaan  paikaltaan.

Turvalaitteen kiinnittäminen

Turvalaite kiinnitetään omaan telakkaansa ja sen irrottaminen ja uudelleen kiinnittäminen on helppoa. ISOFIX-kiinnitysjärjestelmä on hyväksytty turvalaitteille, jotka on tarkoitettu 0-18 kg painaville lapsille.

Lue istuimen kiinnitys- ja käyttöohjeet huolella ennen käyttöä. Käytä istuinta vain ohjeen mukaan.

Kun on käytetty ISOFIX-kiinnitysjärjestelmää, on lasten turvaistuimista 96 % kiinnitetty oikein. Sen sijaan vain 30 % istuimista on kiinnitetty oikein, kun kiinnittämiseen on käytetty aikuisten turvavöitä.

Sopiiko ISOFIX-järjestelmä autooni?

Tiedon siitä, sopiiko autoosi ISOFIX-järjestelmä, löydät auton ohjekirjasta. Lue ohjekirjasta myös, mitä autonvalmistaja sanoo istuimen kiinnittämisestä. Autossa olevat kiinnityspisteet sijaitsevat yleensä takaosan penkeissä, istuimen ja takapenkin selkänojan välissä.

Marraskuusta 2014 lähtien on ISOFIX ollut pakollinen kaikissa uusissa henkilöautoissa.

Kun valitset ISOFIX-turvaistuinta, hyväksyntätyyppi kertoo, onko istuin hyväksytty autollesi vai ei. Autosi on oltava turvaistuimen automalliluettelossa. Lue istuimen kiinnitys- ja käyttöohjeet huolella ennen käyttöä. Käytä istuinta vain ohjeen mukaan.

 

Aihepiirit: