tarkkaamattomuus

Sopiva vireystila on tärkeää liikenteessä niin kaupungissa kuin maaseudullakin. Kuljettajan kuormittumiseen vaikuttaa myös ajoympäristö.
Kun perheeseen syntyy lapsi, herää myös vanhempien kiinnostus liikenneturvallisuusasioihin. Jo uuden tulokkaan kuljetus sairaalasta kotiin vaatii perehtymistä turvakaukaloihin. Millaisia malleja löytyy ja kuinka ne kiinnitetään autoon? Entä mitä kertovat testitulokset?
Tälläkin hetkellä joka kymmenes kuljettaja liikenteessä ei keskity ajamiseen vaan säätää jotain muuta. Tyypillisesti kuljettajat sähläävät puhelimensa kanssa. Se on iso turvallisuusriski – niin kuljettajalle itselleen kuin muillekin.
Liikenteen nykymenon tilaa ja tulevaisuuden visioita kysellään usein alan asiantuntijoilta. Nyt ääneen pääsevät suomalaiset tienkäyttäjät.
Kun ajat, aja -kampanja kannustaa suomalaisia kuljettajia jättämään kännykän sivuun ajon ajaksi. Ruotsissa taas kehotetaan lopettamaan rattisurffaus. Tarkkaamattomuus on nyt ajankohtainen liikenneturvallisuuskampanjoinnin aihe, mutta onko viesti mennyt perille?