3.4.2014 | Kävely ja pyöräily
Kysymys: 

Pyöräilykypärä. Ihmettelen sitä, että millä muotoilulla pyöräilykypäriä tehdään? Suurin osa kypäristä on käyttäjien päälaella / takaraivolla kuin paavin hattu, eli mitään suojausta ei saavuteta. Talvella tilanne vaan pahenee kun alle työnnetään paksu pipo.

Ei siis ole markkinoilla sellaista mallia joka olisi sunniteltu talveen joka olisi lämmin ja suojaava ja silti istuisi hyvin suojaavasti alas.

Markkinoilla on vain yksi "pyöreähkö" malli joka menee riittävän syvälle ja suojaa kaatumisessa myös sivulle. Pyöräilykypärään pitäisi saada vaikutteita jääkiekkokypärästä jos sen halutaan suojaavan, eikä olemaan pelkkä lumekypärä. Tämä " epäkohta" ei tunnu kiinnostavan silti ketään.

Vastaus: 

Jos pyöräilykypärä ei istu päässä hyvin, on syynä joko vääränmuotoinen kypärä tai kypärä on säädetty väärin. Kypäriä tehdään erilaisilla muoteilla, joten jokaiseen päähän pitäisi löytyä sopiva malli. Kypärän säätöä voi harjoitella esimerkiksi animaation avulla.

Säätöpanta helpottaa kypärän käyttöä eri vuodenaikoina, sillä sen avulla saa kokoa helposti muutettua alla olevan päähineen mukaan. Yleensä huput mahtuvat parhaiten kypärän alle ja ovat lämpimiä.

Kypärä voi jättää niskan ja sivut paljaaksi, jos sen reunat ovat tarpeeksi paksut. Silloin iskua vaimentava reuna osuus ensimmäisenä katuun tai muuhun esteeseen, jos pyöräilijä joutuu onnettomuuteen.