10.3.2021 | Autolla
Kysymys: 

Saako pysäköintikiekon kanssa pysäköidä alueelle, jossa on kiekkorajoitus, aikarajoituksen ulkopuolella kiekon kanssa. Jostain luin että ei saisi?

Jos pysäköin pysäköintikiekon käyttövelvoiteajan ulkopuolella, laitan kiekon silti - onko tämä siis kiellettyä? Monissa autoissa on kiekko kiinni tuulilasissa, pitääkö se repiä aina irti jos on edellä mainittu tilanne?

Vastaus: 

Jos pysäköintiin liittyy lisäkilvin ilmaistuja ehtoja mm. voimassaoloaika arkipäivisin esim. klo 8-18, joku aikarajoitus esim. 30 min tai joku muu aikarajoitus ja pysäköintikiekon/pysäköinnin alkamisajan osoittamisvelvollisuus, tulee pysäköinnin alkamisaika osoittaa joko pysäköintikiekolla tai muutoin selkeästi havaittavalla tavalla ainoastaan voimassaoloaikarajojen puitteissa. Lisäksi pitää muistaa, että pysäköinnin alkamisaika tulee ilmoittaa, vaikka velvollisuus ilmoittaa pysäköintiajan alkamisesta olisi voimassa vain osan pysäköintiajasta.

Pysäköintiajan alkua ei vastaavasti tarvitse ilmoittaa, jos pysäköinti tapahtuu kokonaan aikana, jolloin velvollisuus ilmoittaa alkamisaika ei ole voimassa. Jos alkamisajan ilmoittamisvelvollisuutta ei ole ja sen kuitenkin ilmoittaa, se ei ole sellaisenaan rangaistavaa. Ei siis tarvitse ruveta repimään tuulilasiin kiinnitettyä kiekkoa irti tai ottamaan siitä pois ”kellonviisareita”.