30.1.2019 | Autoliikenne
Kysymys: 

Jos on pysäköintikielto-merkki ja sen alapuolella lisäkilpi, jossa pysäköinti sallitaan parkkikiekkoa käyttämällä 2 h ajalla 8-16. Saako klo 16 jälkeen pysäköidä kyseiselle tieosuudelle "vapaasti" vai onko pysäköinti kielletty klo 16 - 08? Jos on sallittua niin miksi ihmeessä siinä ei ole vain P-merkkiä lisäkilpineen?

 

Vastaus: 

Koska käytössä ei ole kuvaa liikennemerkkiasettelusta, on vaikea vastata täydellä varmuudella esittämääsi kysymykseen. Arvelen tilanteen olevan sellainen, että Pysäköinti kielletty-merkin alla on lisäkilpi tai lisäkilvet, jossa on aikaraja 8-16 mustilla numeroilla ja sen lisäksi pysäköintikiekon kuva sekä merkintä 2 h.

Pysäköinti kielletty- liikennemerkin voimassaoloa voidaan tarkentaa lisäkilvellä. Kyseisessä tilanteessa sen voimassa olo on tarkennettu koskemaan arkipäiviä maanantaista perjantaihin klo 8-16 välisen ajan jos kellonaikanumerot on merkitty mustalla. Pysäköintikiekon kuva ja 2 h tarkentavat edelleen päämerkin ja aikarajan kieltoa. Pysäköintikiekkoa käyttämällä kiellosta huolimatta voidaan arkisin klo 8-16 välillä saada luvallista yhtäjaksoista pysäköintiaikaa ainakin vähintään 2 tuntia riippuen siitä millä tavoin on asettanut pysäköintikiekkoon saapumisajan. Sen voi asettaa pysäköintiaikaa seuraavaan tasa- tai puolituntiin. Käytännössä on siis mahdollista saada kieltoaikana luvallista pysäköintiaikaa kunhan muista käyttää kiekkoa oikein.

Pysäköinti ei ole kiellettyä eli on sallittua noiden kellonaikarajojen ulkopuolella eikä pysäköintikiekkoa tarvitse käyttää klo 16-08 välisenä aikana.