26.5.2014 | Autoliikenne
Kysymys: 

Tarvitaanko parkkikiekko pysäköinnissä? Jos tilanne on erilainen eri kunnissa, miten on tilanne Nokialla ja Tampereella?

Vastaus: 

Kunnat saavat päättää, ottavatko pysäköintikiekon käyttöön kunnan alueella ja rajoittavat näin pysäköinnin enimmäisaikaa. Ainakin Tampereella on kohteita, joissa pysäköintikiekkoa tulee käyttää. Myös Nokian kaupungin internet –sivuilla on ohjeita pysäköintikiekon käytöstä, joten oletan, että myös Nokia on ottanut kiekon käyttöönsä.

Pysäköintikiekon käyttövelvollisuus on osoitettava liikennemerkillä. Kyseinen merkki on toisen merkin yhteydessä oleva lisäkilpi, jossa on pysäköintikiekon kuva (lisäkilpi 856). Eli kaikkialla pysäköintikiekkoa ei tarvitse käyttää, ainoastaan alueilla, jossa sen käyttövelvollisuus on liikennemerkillä osoitettu.
Pysäköinnin alkaessa kuljettajan tulee merkitä pysäköintikiekkoon saapumisajaksi pysäköinnin alkamista seuraava tasa- tai puolitunti siitä riippuen, kumpi ajankohta on aikaisemmin. Pysäköintikiekko on pysäköinnin ajaksi sijoitettava näkyvään paikkaan auton tuulilasin sisäpuolelle.