30.8.2019 | Autoliikenne
Kysymys: 

Pitääkö aluepysäköintikiellosta ilmoittaa kadun molemmissa päissä olevilla merkeillä vai riittääkö, että merkki on toisessa päässä katua?

Vastaus: 

Aluepysäköinnin merkkiä käytetään alueella, jolla on yhtenäinen pysäköintikielto tai -rajoitus. Aluemerkki on alueen reunassa, yleensä kohdassa mistä alueelle yleensä tullaan. Jos kertomasi katu on tuon alueen läpi menevä, eli kyseiselle alueelle pääsee tulemaan tuota katua pitkin toisesta suunnasta, eikä sieltä suunnasta ole aiempaa pysäköintiä kieltävää aluemerkkiä, niin silloin siellä pitäisi olla aluemerkki. Mutta jos katu on pysäköintikieltoalueen sisällä oleva katu, niin silloin riittää, että merkki on siinä päässä katua mistä alueelle tullaan. Esimerkiksi umpikujakadun "umpipäässä" ei tarvita merkkiä. 

Paikkaa näkemättä on todella vaikea antaa yksiselitteistä ja oikeaa vastausta kysymykseesi, joten suosittelenkin, että otat yhteyttä kunnan/kaupungin liikennesuunnittelusta ja/tai pysäköinnistä vastaavaan tahoon ja varmistat heiltä tuon paikkakohtaisen tilanteen.