Sinä teet suojatien – tee omat valistusjulisteesi

Sinä teet suojatien -kampanjajuliste.

Nimestään huolimatta suojatiellä tapahtuu yhä merkittävä osa jalankulkijoiden onnettomuuksista. Liikenneturva ja kumppanit päättivät ryhtyä kampanjoimaan suojatieturvallisuuden puolesta.

Sinä teet suojatien -kampanjan oivallus on, että ilman sinua suojatie on vain asfalttia ja maalia. Ihmisten oma liikennekäyttäytyminen antaa suojatielle sen merkityksen, eli sinäkin teet suojatien omilla päätöksilläsi. Etenkin autoilijoilla on suuri vastuu suojateiden turvallisuudesta. Lisäksi kampanja haalii mukaan laajaa rintamaa valistajia ja tarjoaa keinoja tehdä sen omalla tyylillään. Tätä varten Liikenneturva loi kampanjakoneen, jossa jokainen voi tehdä oman valistusjulisteensa.

Julistekoneeseen valitaan sopiva kuva ja yhdistetään se itse ideoituun kampanjatekstiin. Valmiit tuotokset voi tallentaa omalle koneelle ja lisäksi ne julkaistaan Liikenneturvan verkkosivuilla. Viikosta 33 lähtien julisteilla voi osallistua myös kilpailuun, jossa palkintona on perheloma Tukholmaan.

Julisteiden tekemisen kautta on helppo jatkaa keskustelua omasta liikennekäyttäytymisestä ja liikenneturvallisuudesta. Vanhemmat oppilaat taas voivat miettiä, miten viestinnällä vaikutetaan ja miten yhteiskunnallinen viestintä voi toimia.

Sinä teet suojatien -kampanjan tavoite on parantaa liikenneturvallisuutta edistämällä turvallista liikennekäyttäytymistä suojateiden yhteydessä. Kaksivuotisessa kampanjassa ovat mukana Liikenneturva, Moottoriliikenteen keskusjärjestön MOLIKE:n jäsenet Autokoululiitto, Autoliitto, Linja-autoliitto, Suomen Autoteknillinen liitto, Suomen kuljetus ja logistiikka, Suomen Taksiliitto, Autoalan Keskusliitto ry, Autotuojat sekä poliisi. Henry Fordin Säätiö myönsi vuonna 2014 kampanjalle  50 000 euroa avustusta.

Lue lisää kampanjasta: www.liikenneturva.fi/suojatie tai tee oma juliste.

Kirjoittaja: Pasi Anteroinen, tiedottaja

 

Kuva: Liikenneturva

Jaa