Järjestä oma heijastinpäivä

Heijastinpäivän voi järjestää mainiosti työpaikalla, päiväkodissa, koulussa, missä vaan. Heijastin on myös aidosti hyödyllinen yrityslahja. 

Heijastinpäivän voi järjestää monella tapaa. Yksinkertaisimmillaan heijastinpäivästä ja heijastimesta voi viestiä työyhteisölle vaikka intranetissä. Omille sivuille voi myös laittaa heijastinpäivän bannerin. Erilaisia vaihtoehtoja on ladattavissa Liikenneturvan Flickr-kuvapalvelusta.

Liikenneturvasta voit tilata heijastinaiheista opaskorttia tai voit myös olla yhteydessä Liikenneturvan aluetoimipisteisiin isomman tempauksen järjestämiseksi: www.liikenneturva.fi/yhteystiedot

Tiesitkö, että heijastin on myös mainio ja edullinen yrityslahja? Myös kotona voi lähimmäisen yllättää pimeän ajan pikkulahjalla, joka kertoo, että lahjan saajasta välitetään.

Heijastinpäivä kouluissa

Heijastinteemaiseen oppituntiin sopii taskulampputesti. Testin avulla voi koululaisille näyttää, miten heijastin toimii. Heijastinta katsotaan taskulampputestissä siis valon takaa – ikään kuin autoilijan näkökulmasta.

Oppitunnille tarvitaan jonkin verran erilaisia heijastimia. Oppilaita voi vaikka pyytää tuomaan heijastimia kouluun kotoa. Heijastimet kiinnitetään seinälle, taululle tai jollekin tummalle pinnalle, jolloin heijastimia on helpompi tarkastella. Heijastimia osoitetaan taskulampun valolla ja havainnoidaan heijastimen tehoa. Etäisyyttä tarkasteltaviin heijastimiin kannattaa pitää reilusti (esim. 3-5 metriä). 

Oppitunnilla voi myös miettiä mihin heijastin olisi paras kiinnittää: hihaan vaiko lahkeensuuhun? Osa oppilaista voi siis toimia myös "heijastinmalleina".

Hyvä heijastin palauttaa valon ja loistaa kirkkaasti lampun valossa.

Heijastininfo

Heijastin näkyy parhaiten alle puolen metrin korkeudelta. Laajasta valikoimasta löytyy moneen eri makuun, menoon ja tyyliin sopivia heijastimia. 

Heijastinpäivä 1.10.

1.10. koko maassa vietetään heijastinpäivää. Jokaisen pimeällä tai hämärällä ulkona liikkuvan kannattaa tuoda mukanaan hieman välkettä varjoihin. Osallistu heijastinpäivään kiinnittämällä heijastin - viimeistään nyt - ja näytä loistavalta!

Toimintavinkki: heijastin

Toimintavinkkien avulla käsittelet helposti yhdessä oppilaiden kanssa ajankohtaisia liikenneturvallisuusasioita. Syksyn koulumatkoilla ajankohtaiseksi nousee heijastin.

Jaa