Hurahdus päättyy – Team Hurahdus kiittää

Alhaalla vasemmalta/Nedre raden från vänster: Minna Nordström, Leena Piippa, Eini Karvonen, Sinikka Korpela. Keskellä vasemmalta/I mitten från vänster: Heli Vaija, Leena Sipinen, Heli Lintamo, Laura Loikkanen, Mika Hatakka, Sini Aarnio-Kurki, Anne Mikkola. Ylärivi vasemmalta/Övre raden från vänster: Petri Niska, Satu Tuomikoski, Antero Lammi, Eero Kalmakoski, Tomi Rossi.

42 koulutuspäivää. 1 seminaari. 945 kohdattua opettajaa. Tuhansia ajokilometrejä. Uskomattoman paljon innostusta, naurua ja hyvää mieltä. Tästä kaikesta ja paljon muustakin muodostui opettajien täydennyskoulutushanke ’Liikenne hurahti verkostoon – ja opettajat menivät mukana’ ja sen jatko-osa.

Koulutukset tarjosivat opettajille käytännön harjoitusten lisäksi kannustusta ja motivointia liikenneaiheen käsittelyyn. Saatu palaute osoitti, että juuri sitä kaivattiinkin. Asiat olivat ehkä tuttuja, mutta ahaa-elämyksiä tuli lukuisia: ”Tämän voi tehdä näinkin!”

Jälkipalautekysely paljasti, että toimintamallit ovat ottaneet paikkansa koulujen liikennekasvatuksessa: aineistoja on paitsi käytetty, myös jaettu eteenpäin. Koulutuksessa tehdyt harjoitukset sopivat lisäksi hyvin yhteen perusopetuksen opetussuunnitelman uudistuneiden perusteiden kanssa.

”Tämän voi tehdä näinkin!”

”Hurahdukset” vaativat paljon, mutta paljon ne myös antoivat. Yksi koulutus on vielä jäljellä marraskuun lopussa ennen kuin jatkohankekin päättyy vuoden vaihteessa. Team Hurahdus haluaa esittää lämpimät kiitokset kaikille koulutuksiin osallistuneille: kanssanne oli ilo tehdä töitä ja juuri te teitte täydennyskoulutushankkeista niin hyvät kuin niistä lopulta tuli. Kiitos!

Laura Loikkanen

PS. Hurahdusmateriaalit löytyvät verkkosivuiltamme Opettajille-osiosta:

Jaa