Tarjolla selfiekeppiä ja porkkanaa

Kuvassa Pertun koulun oppilaita ottamassa suojatieselfietä. Kuva: Liikenneturva/Minna Saarinen

’Sinä teet suojatien’ on kampanja, joka korostaa jokaisen omia mahdollisuuksia sekä vastuuta parantaa suojateiden turvallisuutta. Nyt tarjolla on osallistava ja yhteisöllinen tapahtumamalli kouluille.

Sinä teet suojatien -kampanjaan sitoudutaan omilla kasvoilla. Kampanjan tapahtumissa osallistujat saavat kasvoilleen suojatiemaalauksen. Nyt tapahtuma voidaan järjestää kouluissa yksinkertaisella, hauskalla ja yhteisöllisellä Suojatieselfie -tapahtumamallilla.

Järjestä oma suojatietapahtuma

Suojatieselfie-tapahtuma sopii erinomaisesti liikenneturvallisuuden ja mediakasvatuksen sisällöksi. Koulujen liikenneturvallisuuden edistämisessä tärkeässä roolissa ovat koulun läheisyydessä autoilevat aikuiset, usein oppilaiden vanhemmat. Heille oman lapsen suojatieselfie on vahvin mahdollinen kampanjaviesti.

Tapahtuman voi järjestää luokan tai koko koulun kanssa. Alkuun päästäksesi tilaa tarvittavat materiaalit (kasvomaali, pensseli, juliste ja selfiekeppi) Liikenneturvasta. Ensimmäiset 100 osallistujaa saavat koko paketin ilmaiseksi.

Se sopii osaksi liikenneturvallisuuspäivää tai erilliseksi oppitunniksi.

Osa Sinä teet suojatien -kampanjaa

Suojatieselfie on osa Sinä teet suojatien -kampanjaa. Kaksi vuotisen kampanjan tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta edistämällä turvallista liikennekäyttäytymistä suojateiden yhteydessä. Sen pääsanomat ovat

  • kunnioita suojatietä
  • suojatiekulttuuria voidaan parantaa yhdessä.

Kampanjassa ovat mukana Liikenneturva, Moottoriliikenteen keskusjärjestö ja poliisi. Sen tapahtumissa suojatien on kasvoihinsa maalannut muun muassa kunta- ja liikenneministeri Paula Risikko.

Katso Suojatieselfie-tapahtumamalli, tapahtuman järjestämisohjeet ja kampanjavideot:

www.liikenneturva.fi/suojatieselfie

www.liikenneturva.fi/suojatie

https://www.liikenneturva.fi/fi/tilattavat-materiaalit/lapset/suojatieselfie-paketti

https://www.youtube.com/watch?v=nCC94edzKy4&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=tdQ3BaWhgn0

https://www.youtube.com/watch?v=KN23BQKpdXU 

Tilaa Suojatieselfie-tapahtuman materiaalit Liikenneturvan verkkosivuilta.

Jaa