Istuimet ja niihin liittyvät apuvälineet

Kääntyvää istuinta yksinkertaisempi ja halvempi ratkaisu on auton istuimelle asetettava kääntölevy.

Kääntyvät istuimet ja istuimelle asetettava kääntölevy helpottavat sisään- ja uloskäyntiä. Selkätuella ja istuintyynyllä voidaan puolestaan vaikuttaa parhaan mahdollisen istuma-asennon löytymiseen. Markkinoilla on myös autoon asennettavia ergonomisia erikoisistuimia.

<< Takaisin edelliselle sivulle

Kääntyvät istuimet

Kääntyvä kuljettajan- tai matkustajan istuin helpottaa merkittävästi sisään- ja uloskäyntiä. Kääntyvästä istuimesta hyötyvät eniten he, joiden lihasvoima jaloissa on heikko. Istuimesta on erityisen suuri hyöty pyörätuolia tai muuta liikkumisen apuvälinettä käyttäville. Istuinta voidaan kääntää 90 astetta sivusuunnassaan ja liuttaa ulos oviaukosta. Euroopassa istuinten on läpäistävä turvallisuustestit.

Katso video: Kääntyvä matkustajanistuin ja apukahva

Kääntölevy

Kääntyvää istuinta yksinkertaisempi ja halvempi ratkaisu on auton istuimelle asetettava kääntölevy. Se helpottaa autoon siirtymistä ja siitä ulos nousemista. Kääntölevy mukautuu istuimen muotoihin. Levyn alapinta on liukumatonta ja sisäpinnat hyvin liukuvaa materiaalia.

Erikoisistuimet

Autossa matkustamisen mukavuutta voi parantaa ergonomisilla erikoisistuimilla. Niissä on riittävästi säätömahdollisuuksia oikean istuma-asennon löytymiseksi. Erikoisistuimet vähentävät selkälihasten jännitystä ja vähentävät ajon aikana syntyviä selkävaivoja.

Selkätuki, istuintyyny

Mukavan istuma-asennon löytymistä voi helpottaa selkätuella tai erilaisilla istuintyynyillä. Selkätuki tukee selkää ja pitää sen luonnollisessa asennossa. Tyynyillä voi korottaa istuma-asentoa tai jakaa reisiin kohdistuvaa painetta.

<< Takaisin edelliselle sivulle

Jaa