Ikänsä ratissa

Ajovuosien mukanaan tuoma kokemus ja harkintakyky ovat ikäautoilijan vahvuuksia. Vanhenemisella on myös toinen puolensa: huomiokyky heikkenee, voimat vähenevät, näkö ja kuulo heikkenevät eikä kroppa enää kestä törmäyksiä. Auton valinnalla voi helpottaa ajotehtävää ja lisätä ajoturvallisuutta. Oman voinnin tarkkailu ja ajokunnon arviointi on myös hyvä tapa jokaiselle.

Ennen uuden auton ostamista kannattaa hetki harkita, mihin autoa tarvitsee ja millaiset ominaisuudet autossa ovat itselle tärkeitä. Käyttötarpeet ja -tilanteet vaikuttavat siihen, millainen auto ja korimalli kannattaa valita. Vertailukin kannattaa.

Ikänsä ratissa -sivustolta löydät vinkkejä ja neuvoja auton hankintaan. Voit tulostaa esimerkiksi auton arviointilomakkeita, jotka helpottavat ominaisuuksien vertailua. Lue, miten voit parantaa auton ajomukavuutta ja turvallisuutta. Lisäksi esittelemme autoilun apuvälineet, ja voit tutustua myös nykyaikaiseen turvatekniikkaan. Kunnon, terveyden ja lääkityksen vaikutuksia autoilun turvallisuuteen on myös syytä arvioida jokaisen.

 

Också på svenska: Senior vid ratten

Jaa