Autoihin asennettavat apuvälineet

Auton istuimelle asetettava kääntölevy auttaa autoon menemistä ja sieltä ulos tulemista.

Autoon jälkikäteen asennettavia apuvälineitä ovat muun muassa kääntöistuimet, käsihallintalaitteet ja erilaiset nostimet. Niiden tarve ja turvallisuus arvioidaan yksilöllisesti. Asentaminen voi edellyttää muutoskatsastuksen tekemistä autoon.

<< Takaisin edelliselle sivulle

Autoon asennettavat istuimet

Erikoisistuimet

Autossa matkustamisen mukavuutta voi parantaa ergonomisilla erikoisistuimilla. Niissä on riittävästi säätömahdollisuuksia oikean istuma-asennon löytymiseksi. Erikoisistuimet vähentävät selkälihasten jännitystä ja vähentävät ajon aikana syntyviä selkävaivoja.

Kääntyvät istuimet

Kääntyvä kuljettajan- tai matkustajan istuin helpottaa merkittävästi sisään- ja uloskäyntiä. Kääntyvästä istuimesta hyötyvät eniten he, joiden lihasvoima jaloissa on heikko. Istuimesta on erityisen suuri hyöty pyörätuolia tai muuta liikkumisen apuvälinettä käyttäville. Istuinta voidaan kääntää 90 astetta sivusuunnassaan ja liuttaa ulos oviaukosta. Euroopassa istuinten on läpäistävä turvallisuustestit.

Katso video: Kääntyvä matkustajanistuin ja apukahva

Käsihallintalaitteet

Erilaisilla lisäosilla on mahdollista muokata auton hallintalaitteita siten, että normaalisti jaloilla tehtäviä toimenpiteitä tehdäänkin käsillä, kuten kaasun käyttäminen käsikaasulla. 

Lisätietoja autoon asennettavista apuvälineistä

Lisää tietoa saa autoilun apuvälineisiin erikoistuneista yrityksistä. Lisäksi Invalidiliitosta saa lisätietoja vammaispalvelulain nojalla myönnettävistä tuista näiden hankintaan.

<< Takaisin edelliselle sivulle

Jaa