Valtakunnallista heijastinpäivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013. Liikenneturvan lanseeraama päivä on startti syksyn heijastinkauteen. Heijastinpäivä viestii siitä, että viimeistään nyt on aika kaivaa heijastimet esiin.

Teemapäiviä ja tempauksia tarvitaan myös liikenneturvallisuustyössä, koska unohtaminen on inhimillistä. Oikea-aikainen muistutus kannustaa tekemään turvallisia valintoja. 

Kausi alkaa - muista heijastin

Liikenneturva muistuttaa heijastinkauden käynnistymisestä myös kampanjalla. #Vahvastinäkyvä-kampanjassa jääkiekkoilija Noora Räty, koripalloilija Tuukka Kotti ja jalkapalloilija Nikolai Alho kannustavat heijastimen käyttöön. Kampanjan viesti on yksinkertainen: Samalla tavalla kuin urheilijat valmistautuvat tulevaan kauteensa, myös pimeää kautta liikenteessä voi ennakoida kiinnittämällä heijastimet takkeihin, laukkuihin ja muihin varusteisiin.

Illat pimenevät. On oltava valmis erottumaan. Tee kuin jääkiekkoilija Noora Räty ja loista tällä kaudella kirkkaana – myös liikenteessä. Ole #vahvastinäkyvä.

Heijastin sopii jokaiseen tyyliin

Jos oma heijastin vielä uupuu, laajasta heijastinvalikoimasta on helppo löytää itselleen sopiva heijastin. Erilaiset kiinnitysmekanismit auttavat kiinnittämään heijastimen niin arkitakkiin, juoksuvaatteisiin kuin sadeasusteisiinkin. Katso vinkit, mihin heijastin kannattaa kiinnittää.

Heijastimen toiminta perustuu siihen yksinkertaisuuteen, että se heijastaa valon takaisin lähteeseen. Nykyään markkinoilla on myös paljon erilaisia heijastavia asusteita tai materiaaleja, joista voi itse tehdä heijastavan koristeen tai muun asusteen. Heijastavat tuotteet ovat lisä pimeä ajan näkyvyyteen, mutta takuuta siitä, että ne erottuvat pimeällä, ei ole. Olemmekin koonneet usein kysyttyjä kysymyksiä niin itse askarrelluista heijastavista koristeista kuin heijastavalla langalla neulotuista lapasista sivuillemme. Ohjenuorana on, että aina kannattaa varustautua myös asiaankuuluvalla heijastimella.