Uutinen

Liikenneturva tiedusteli mielipiteitä soittokellosta toukokuussa 2015. Suomalaiset suhtautuvat soittokelloon myönteisesti ja sen käytön toivotaan kasvavan. Peräti kolme neljästä on sitä mieltä, että olisi hyvä, jos pyöräilijät kilauttaisivat nykyistä useammin.

Äänimerkki toivotaan annettavaksi hyvissä ajoin. Lähes kuusikymmentä prosenttia vastanneista kokee, että kävelijöitä ohitettaessa soittokelloa soitetaan hieman liian myöhään.

Vaikka soittokellon käytön suotaisiin kasvavan, omassa kilauttelutäsmällisyydessä on vielä parannettavaa. Kyselyyn vastanneista lähes yhtä moni käyttää kuin ei käytä soittokelloa kävelijöitä ohittaessaan.

Vain harvaa soittokellon kilautus suututtaa. Yksi kymmenestä vastanneesta kertoo, että kävellessä pyöräilevän kellon soitto saa suutahtamaan.

Liikenneturvan teettämän kyselyn tavoitteena oli selvittää suomalaisten mielipiteitä ja omia kokemuksia liikenteestä. Tutkimuksen on toteuttanut Liikenneturvan toimeksiannosta TNS Gallup Oy ja sen aineisto kerättiin toukokuussa 2015 internetpaneeli GallupForumissa. Kaikkiaan haastateltiin 1005 henkilöä, joista autoilijoita oli 794 eli 79 prosenttia.

Tagit: 
soittokello