Tiedote
Mopoilu
Kuopio

Tarkkaavaisuus tarpeen kaksipyöräisellä ajettaessa

Kaksipyöräisellä ajettaessa on tarkkaavaisuuden ylläpitäminen erityisen tärkeää liikenteessä. Pienikin tarkkaamattomuus tien päällä voi johtaa mopon tai moottoripyörän hallinnan menetykseen. Kaksipyöräisillä ajettaessa suojana ei ole turvavyöhykkeitä eikä pehmusteita, jotka lieventävät törmäyksen seurauksia.  Mahdollisimman hyvin suojaavat ja liikenteessä hyvin erottuvan väriset ajovarusteet ennakoivan ajotavan lisäksi ovat kaksipyöräisen kuljettajan tärkeimmät turvallisuustekijät. Lisäksi liikenneympäristöön ja liikennetilanteeseen sopiva nopeus antavat aikaa ja mahdollisuuden toimia yllättävissäkin tilanteissa.

Tappomopo: viihdettä ja vakavaa asiaa samassa paketissa

Tappomopo-esityksessä on pääroolissa Jouni Vepsäläinen eli taikuri Puijon Paroni sekä ”tappomopo”. Lavalla nähdään niin ajotemppuja kuin taikanumeroita, joihin myös yleisö pääsee mukaan. Puijon Paroni kertoo mopoilusta omien kokemustensa kautta ja herättää keskustelua muun muassa virittämisestä, päihteistä ja oikeasta kypäränkäytöstä.  Asianmukaisen kypärän käyttäminen oikein, leukaremmi kiinnitettynä, olisi pelastanut liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tutkimista kuolemaan johtaneista onnettomuuksista usean mopoilijan ja motoristin hengen 2000-luvulla.

Tappomopoesitykset päräytetään yleisön nähtäväksi moottoripyörämessuilla lauantaina 16.5.2015 kello 12 ja 14. Lisäksi taikuri Puijon Paroni on tavattavissa esitysten lisäksi Liikenneturvan osastolla lauantaina koko messupäivän ajan.

Lisätietoja:

Puijon Paroni, Jouni Vepsäläinen p. 0505722699

Liikenneturva, Koulutusohjaaja Tarja Korhonen p. 040 5341183

Mopoilijoiden henkilövahingot tieliikenteessä
Moottoripyöräilijöiden henkilövahingot tieliikenteessä