Tiedote
Jalankulku
Kävely ja pyöräily
Kouvola

Taika-Avain -esitys nähdään Kotkassa ja Pyhtäällä 30.11.2016 kolmella eri koululla ja Kouvolassa 1.12.2016 samoin kolmella koululla.

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita katsomaan esityksiä.

Lapsi näkee liikenteen erilaisin silmin kuin aikuinen. Monenlaiset tapahtumat voivat viedä lapsen huomion pois liikenteestä.

Esityksessä Alfrendo tupsahtaa Angleeran saarelta keskelle liikenteen sekamelskaa. Pää on täynnä ihmetystä ja kysymyksiä: Milloin ylitän tien? Mitä ovat nuo pompulaiset kolme eriväristä valoa? Onpa täällä kiireistä, miten minä selviän täällä liikenteen melskeessä hengissä? Löytyykö apua ihmistyyppien oivalluksista vai mistä, ja mikä oikein on Taika-Avain?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastataan esityksen aikana.

Oivalluksia esityksen avulla

Taikuri Alfrendo on kuopiolaisen taikurin Jukka-Tapio Keräsen taiteilijanimi. Yhteistyössä Liikenneturvan kanssa tehdyn esityksen tarkoituksena on kertoa sadun ja taikuuden keinoin lapsille siitä, miten liikenteessä pitäisi toimia.

Lapset auttavat Alfrendoa liikkumaan turvallisesti ja oppivat samalla itsekin esimerkiksi turvallisen tienylityksen tai heijastimien tärkeyden.

”Taika-Avain -esityksen parhaita puolia on se, että siinä annetaan lapsille mahdollisuus oivaltaa itse, miten toimia liikenteessä muut huomioon ottaen ja turvallisesti. Eri tahoilta tulevat viestit tukevat lapsen kasvamista turvalliseksi ja toiset huomioon ottavaksi liikkujaksi”, toteaa Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tarja Korhonen Kouvolasta.

Liikkumisen harjoitteleminen turvallisesti omassa lähiympäristössä on tärkeää lapsen kehityksen kannalta. Kuten muutkin elämässä tarvittavat tiedot ja taidot, myös lapsen valmiudet liikkua liikenteessä itsenäisesti kehittyvät vähitellen.

Lapsen turvallista liikkumista edistävät turvallinen liikenneympäristö, turvavälineiden käyttö, liikennekasvatus sekä kaikille tienkäyttäjille suunnattu liikenneturvallisuusviestintä.

Taikuri Alfrendo ja Taika-Avain -esitykset Kotkassa ja Kouvolassa 30.11. - 1.12.

Kotka ja Pyhtää, keskiviikko 30.11.2016:

  • Metsolan koulu, Allintie 9, Kotka kello 9.10-9.45
  • Mussalon koulu, liikuntahalli, Rajakalliontie 10, Kotka kello 10.30-11.05
  • Huutjärven koulu, Huutjärventie 56, Huutjärvi (Pyhtää) kello 12.00-12.35

Kouvolan seutu, torstai 1.12.2016:

  • Valkealan kirkonkylän koulu, Lammenpolku 10, Valkeala kello 8.10-8.45
  • Niinistön koulu, Hiostenmäentie 1, Valkeala, kello 10.10-10.45
  • Kääpälän koulu, Töröntie 2, Vekaranjärvi, kello 12.30-13.05

Lisätietoja

Yhteyspäällikkö Tarja Korhonen, puh. 040-5341183, tarja.korhonen [at] liikenneturva.fi
Taikuri Jukka-Tapio Keränen, puh. 044-3553549, alfrendo [at] alfrendo.fi

Tagit: 
lapsi liikenteessä, lapset, liikennekasvatus, lasten liikenneturvallisuus, lasten liikennekasvatus