Tiedote
Pyöräily
Kouvola

Liikenneturva opastaa pyöräilijöitä seuraavissa pyöräilyviikon tapahtumissa:

Lauantaina 9.5.
kello 10 – 11 Kuusankoskella järjestetään Kouvolan pyörävaelluksen avaustapahtuma Kuusankoskitalon ulkonäyttämöllä. Liikenneturvan pisteessä on esillä sääntövisa, johon osallistuneiden kesken arvotaan pyöräilykypärä. Jaossa on myös Jalan ja pyörällä –oppaita sekä pyörän satulasuojia.

Maanantaina 11.5.
kello 7 – 9 Kotkan torilla Kotkan kestävän kehityksen verkosto (KEKE) tarjoaa ilmaisen aamupalan 100 ensimmäiselle työmatkapyöräilijälle. Kypäränkäyttäjille on luvassa Liikenneturvan satulasuoja.
Kello 10 Kotkan kaupungin terveydenedistämisyksikkö ja Liikenneturva luovuttavat Pyöräpajan kunnostamat polkupyörät ja pyöräilykypärät Korttelikodin käyttöön.

Myös Kotkan päättäjät – kaupunginvaltuuston kokoukseen osallistuvat – saavat pyöräilyturvallisuuteen liittyvää tietoa Kotkan liikenneturvallisuusryhmän viestintäjaostolta, joka muistuttaa, että pyöräilyturvallisuus sisältää sekä turvalliset ja sujuvat pyöräilyreitit että pyöräilijöiden turvallisuushakuisen käyttäytymisen, jota voidaan edistää kaupungin kaikilla toimialoilla koulutuksen ja valistuksen avulla.

Tiistaina 12.5.
kello 7.30 – 8.30 Lappeenrannassa Etelä-Karjalan keskussairaalan lähistöllä Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuustyöryhmän jäsenet opastavat työmatkapyöräilijöitä liikkumaan turvallisesti. Pyöräilijöille on tarjolla esitteitä säännöistä ja kypärän sekä pyörän valojen käytöstä. Kypäräpäiset pyöräilijät saavat lisäksi pyörän satulasuojan.

kello 9 – 15 Etelä-Karjalan keskussairaalan tuloaulassa on esittelypiste, jossa on esillä kävelijän ja pyöräilijän liikenneturvallisuuteen liittyvää aineistoa. Paikalla on Saimaan ammattiopisto Sammon opiskelijoita ja Liikenneturvan edustajia.

kello 11 – 12 Lappeenrannassa kävelykatu Oleksilla on ”Lappeenranta – Valtakunnallinen pyöräilykaupunki 2015” –tapahtuma, jossa kaupunkilaisilla on mahdollisuus keskustella kävelijän ja pyöräilijän turvallisesta liikkumisesta ja kertoa terveisensä liikenneturvallisuustyötä tekeville. Mukana on liikenneturvallisuusryhmän ja kaupungin sekä Liikenneturvan edustajia.

Perjantaina 15.5.
kello 10 – 14 Karhulan torilla on Kotka-päivän tapahtuma. Teemana on ”Talkoilla Kotka lentoon”. Monipuolista ohjelmaa sisältävässä tapahtumassa Liikenneturva opastaa liikkumaan turvallisesti kävellen ja pyörällä.

Lauantai 16.5.
kello 11 – 17 Kouvolassa on Kympin Nainen –tapahtuma. Liikenneturva on mukana jo perinteisesti muistuttamassa turvallisen kävelyn ja pyöräilyn periaatteista ja säännöistä. Sääntövisaan osallistuvien kesken arvotaan pyöräilykypärä, ja visaan vastanneet saavat pyörän satulasuojan.

Lisätiedot tapahtumista: yhteyspäällikkö Anna-Maija Hinkkanen, Liikenneturvan Kouvolan toimipiste, puh. 040 719 5394

Lisätietoja turvallisesta pyöräilystä

Tagit: 
pyöräilijä, pyöräilykypärä