Tiedote
Autoilu
Pyöräily
Jalankulku
Vaasa

Turvavyön käyttö on luonnollinen osa autoilua

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien arvion mukaan noin joka kolmas tieliikenteessä menehtynyt olisi pelastunut, jos turvavyö olisi ollut kiinni. Liikenneturvan vuoden 2014 seurantatietojen mukaan taajamassa takapenkillä matkustavista 88 prosenttia istuu vöissä ja etupenkillä 89 %. Taajaman ulkopuolella vyön muistaa 94 %.

”Turvavyö on parhaimmillaan etupäätörmäyksissä ja auton pyörähtäessä katolleen. Kylkikolareissa ja peräänajoissakin turvavyöstä on suurta hyötyä”, Liikenneturvan yhteyspäällikkö Heli Lintamo kertoo.

Lintamo korostaa vanhempien esimerkin voimaa myös turvavyön käytössä.

”Aikuisten näyttämä esimerkki on tärkeää. Kun lapsi näkee vanhempansa aina laittavan vyön kiinni ennen liikkeelle lähtöä, turvavyön käytöstä muodostuu luonnollinen osa autoilua jo pienestä pitäen."

Paitsi ihmisten myös autossa olevien tavaroiden kiinnittämiseen tulisi kiinnittää huomiota.

”Kaikki irtotavara tulisi aina pakata takakonttiin eikä sijoittaa esimerkiksi takapenkille. Tämä tulisi muistaa erityisesti nyt kesämökkiliikenteen lisääntyessä, kun tyypillisesti kuljetetaan paljon tavaraa mökin ja kodin välillä", Lintamo muistuttaa.

Pyörähdyspäivä koko perheelle

Liikenneturva järjestää yhdessä LähiTapiolan kanssa Pyörähdyspäivä-tapahtuman Seinäjoella ke 3.6.2015, klo 11–17. Tapahtuma järjestetään Kauppakeskus Epstorin edessä kävelykadulla.

Pyörähdysauton ja törmäyspuntarin lisäksi Liikenneturva opastaa pyöräilykypärän käytössä. Lisäksi kampanjoimme turvallisen suojatien puolesta Sinä teet suojatien -teemalla. Kaikki halukkaat saavat kasvoihinsa suojatiemaalauksen, jolla haluamme muistuttaa kuljettajia siitä, että sinäkin teet suojatien omilla päätöksilläsi.

Mukana ovat Liikenneturvan ja LähiTapiolan lisäksi Punainen Risti, Rosso ja Coffee House.

Lisätietoja

Heli Lintamo, yhteyspäällikkö, 020 7282 376.
Turvavyö: www.liikenneturva.fi/liikenteessa/autoilijat/turvavyo
"Hyppy": www.youtube.com/watch?v=CQz5snWOtc4