Tiedote
Pyöräily
Kouvola

Lappeenrannassa liikenneturvallisuusryhmä jalkautuu Armilankadulle tiistaiaamuna 13.5.

Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuusryhmä osallistuu pyöräilyviikkoon tiistaiaamuna 13.5. jakamalla tietoa ja hyvää mieltä kaikenikäisille pyöräileville ohikulkijoille Armilankadulla Lappeenrannassa.

Lappeenranta on vilkasta pyöräilyseutua, ja pyöräilijöille on myös järjestetty neuvontatilaisuuksia turvallisen pyöräilyn edistämiseksi. Pyöräily on päästötön, äänetön, nopea ja terveellinen liikennemuoto. Arkipyöräily on turvallista, kun ennakoiva ajotapa ja sääntötuntemus ovat kohdallaan. Pyöräilykypärän käytössä on kuitenkin vielä paljon parantamisen varaa. Liikenneturvan viimevuotisen tarkkailun mukaan Etelä-Karjalassa kypärää käytti vain 31 prosenttia pyöräilijöistä, kun koko maan keskiarvo oli 44 prosenttia.

Liikenneturvallisuusryhmän jäsen, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin ensihoitopäällikkö Jan-Erik Palviainen toteaa oman työkokemuksensa perusteella, että pyöräilykypärän käytöllä pystyttäisiin välttämään useita vakavia pään vammoja. Avainasemassa on kypärän oikea koko ja oikeaoppinen kiinnitys. Pääkallon sisällä oleva aivokudos ei yksinkertaisesti kestä kovia iskuja. Elämä on ainutlaatuinen tilaisuus, joten suojaa pääomasi pyöraillessä, kehottaa Palviainen.

Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuusryhmä jalkautuu tiistaina 13.5. kello 7.30 reilun tunnin ajaksi Lappeenrannassa Armilankadulle Kimpisen kampuksen edustalle kampanjoimaan turvallisen pyöräilyn puolesta. Kaikille pyöräilijöille on luvassa pientä makeaa kiitokseksi hyvän liikkumismuodon valinnasta, ja lisäksi kypäräpäisiä pyöräilijöitä muistetaan satulasuojalla.

Lisätiedot:
yhteyspäällikkö Anna-Maija Hinkkanen, Liikenneturvan Kouvolan toimipiste,
puh. 020 728 2369 ja 040 719 5394
ensihoitopäällikkö Jan-Erik Palviainen, Eksote, puh. 040 487 7020

Karhulassa kampanjoidaan keskiviikkoaamuna 14.5.

Kotkan liikenneturvallisuusryhmä kampanjoi turvallisen pyöräilyn edistämiseksi keskiviikkoaamuna 14.5. Pyörillä liikkuvia kiitetään Karhulassa hyvän kulkutavan valinnasta, ja erityisesti pyöräilykypärää käyttäviä palkitaan. Samalla pyöräilijöille on jaossa turvallisuustietoa.

Pyöräilykypärän käytössä myös kaikenikäisillä kymenlaaksolaisilla on paljon parantamisen varaa. Liikenneturvan viimevuotisten tarkkailujen mukaan maakunnan pyöräilijöistä vain 28 prosenttia käytti pyöräilykypärää, kun koko maan prosenttiosuus oli 44, kertoo Liikenneturvan yhteyspäällikkö Anna-Maija Hinkkanen. Suurin osa pyöräilijöiden kuolemista sattuu auton ja polkupyörän yhteentörmäyksissä. Kypärää käyttämällä päävammojen, aivovammojen ja vaikeiden aivovammojen riski pienenee eri tutkimusten perusteella 63 – 88 prosentilla, ja kuolemanriski vähenee 73 prosentilla.
Karhulassa pyöräilijöitä kiitellään keskiviikkona 14.5. kello 8 – 9 Karhulan torilla ja sen lähistöllä. Heijastinliiveihin pukeutuneet liikenneturvallisuusryhmäläiset jalkautuvat jakamaan pientä makeaa pyöräilijöille, ja kypäränkäyttäjät saavat satulasuojan kesän sateiden varalle.

Lisätiedot:
yhteyspäällikkö Anna-Maija Hinkkanen, Liikenneturvan Kouvolan toimipiste,
puh. 020 728 2369 ja
040 719 5394

Linkit:

Jalan ja pyörällä -esitys
Jalan ja pyörällä -opas
Oman pään mukaan -kilpailu

Tagit: 
pyöräily, pyöräilykypärä