Tiedote
Kävely ja pyöräily
Tampere

Alkaneen talven ja sen tuomien lumipyryjen sekä pimeyden myötä suojateiden ja niillä kulkevien ihmisten näkyvyys on entistäkin tärkeämpää.

Heijastimien ja valojen käyttö on tärkeää, koska tummiin pukeutunutta jalankulkijaa tai valotonta pyöräilijää on todella vaikea tai lähes mahdoton havaita hämärässä – vaikka ajettaisiin taajamanopeuksia.

Pirkanmaan liikenneturvallisuusyhteistyöryhmä – Sisä-Suomen poliisilaitos, Liikenneturva, Pirkanmaan pelastuslaitos sekä Pirkanmaan ELY-keskus – järjestää tiistaina 22.11.2016 klo 7.30 alkaen tempauksen, jossa kiinnitetään huomiota kävelijöiden ja pyöräilijöiden sekä autoilijoiden näkyvyyteen ja käyttäytymiseen suojateiden kohdalla.

Tapahtumapaikkana on Ylöjärven yhtenäiskoulun ympäristö, jossa liikenneturvallisuusyhteistyöryhmän edustajat hajaantuvat kolmeen eri pisteeseen:

  • Tien 2774/Rantajätkäntien risteys
  • Soppeentien ja Koulutien risteys
  • Mastontien/Mikkolantien/Soppeentien liikenneympyrä

Tempauksessa liikenneturvallisuusryhmä jakaa ja kiinnittää heijastimia sekä pyöränvaloja niille, joilta ne puuttuvat. Samalla annetaan kulkijoille vinkkejä turvallisesta liikkumisesta suojateiden kohdalla.

Median edustajat toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi seuraamaan tapahtumaa.

Lue lisää heijastimien käytöstä Liikenneturvan verkkosivuilta.

Lisätietoja:
Liikenneturva, yhteyspäällikkö Marko Nieminen, puh. 0207 282 373
Pirkanmaan ELY-keskus, liikenneturvallisuusasiantuntija Suvi Vainio, puh. 0295 036 311